Lajme > Lajme Temash > Qeveria > Institucionet Publike
 

Instituti I Monumenteve Të Kulturës

 • Komision Shtetëror për vizitën e Papa Françeskut në Shqipëri Në rast se do ta kishit bërë këtë pyetje drejtpërdrejtë pranë Ministrisë së Kulturës, mund të gjeni në protokollin tonë shkresat e dërguara nga Instituti i Monumenteve të Kulturës dhe nga Drejtoria e Përgjithshme e Trashëgimisë Kulturore në adresë të bashkisë së Lezhës.
 • Qeveria miraton Planin Rregullues të Tiranës Plani është bazuar në listën e miratuar të objekteve të ruajtura e miratuar nga Instituti i Monumenteve të Kulturës dhe nuk ka zona të diskriminuara edhe të vetë-quajtura muzeale. Në zonat ku z.
 • “Vetro Energy PTE. Ltd” fituese e privatizimit të Albetrol Ngarkohen Instituti i Monumenteve të Kulturës “Gani Strazimiri” të kryejë shoqërimin dhe kthimin e ikonave në vendin e origjinës, pas mbarimit të veprimtarisë, dhe Qendra e Inventarizimit të Pasurive Kulturore të kryejë regjistrimin e lëvizjes së objekteve
 • SPECIALE/ Tirana, kryeqyteti i Shqipërisë Pjesa e gërmuar e monumentit u rrethua dhe u vu në mbrojtje nga Instituti i Monumenteve të Kulturës (IMK). Gjatë viteve 2003-2004 punimet e sistemimit të rrugëve dhe instalimeve të ndryshme të bllokut “Partizani” zbuluan pranë rrethimit të monumentit pjesë të tjera të
 • Tirana sot ra rehat, tash pret të nesërmen Pjesa e gërmuar e monumentit u rrethua dhe u vu në mbrojtje nga Instituti i Monumenteve të Kulturës (IMK). Gjatë viteve 2003-2004 punimet e sistemimit të rrugëve dhe instalimeve të ndryshme të bllokut “Partizani” zbuluan pranë rrethimit të monumentit pjesë të tjera të
 • Nis rikonstruksioni i Muzeut Arkeologjik të Durrësit (VIDEO) Rikonstruksioni i Muzeut Arkeologjik është projektuar nga Instituti i Monumenteve të Kulturës dhe me një investim me vlerë 100 milion lekë parashikohet ndryshimi i konstruksionit të godinës dhe i ekspozimit të objekteve, sipas standardeve më bashkëkohore.
 • Xhaferraj: Gërmimet arkeologjike në Apolloni, na duhen për zhvillimin e turizmit Kulturor Rihapja e muzeut arkeologjik, projekti i të cilit tashmë është përfunduar nga Instituti i Monumenteve të Kulturës, pritet të krijojë kushte shumë të mira për vizitorët, të cilët do të njihen me pasuritë e nëntokës së Apollonisë, sikundër ishte edhe busti i atletit
 • Janullatos-Xhaferaj: Interes I Perbashket Per Restaurimin E Kishave Ortodokse Ne Shqiperi Instituti i Monumenteve të Kulturës, u shpreh ai, ka bërë një ekspertizë me fotografi si dhe ka paraqitur një studim fisibiliteti në 180 kisha ortodokse. Në bazë të studimeve që ka realizuar IMK paraprakisht llogaritet se në të gjithë kishat e besimit ortodoks mendohet se nevojitet një fond prej afro 50 milion lekë
 • Xhaferaj-Janullatos: Të bashkëpunojmë për restaurimin e kishave Tiranë, 1 Korrik, NOA – Ministri Ferdinand Xhaferaj, është i pari ministër Kulture, i cili zhvillon një takim me kryepeshkopin e Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë.
 • Njoftim nga Ambasada italiane në Tiranë Apollon Bace Drejtor, Instituti i Monumenteve të Kulturës Zhani Ciko Drejtor, Teatri i Operas së Tiranës Shqiponja Dosti Drejtoreshë e Shoqatës Philoxenia
 • Xhaferraj flet për shtëpinë e Pezës: Nuk i hiqet pronësia, mirëmbahet nga Instituti Tiranë, 3 qershor, NOA – Në një konferencë të posaçme për aksionin e djeshëm të Institutit të Monumenteve të Kulturës dhe policisë, në shtëpinë e deputetit të Partisë Socialiste, Dashamir Peza, ministri i Kulturës, Ferdinand Xhaferraj
 • Berisha: Sheshi, Rama të zbatojë udhëzimet e Institutit të Monumenteve "Instituti i Monumenteve të Kulturës, bazuar në shqyrtimin e planit i ka kërkuar Ramës heqjen dorë nga kulla, e cila bllokon bulevardin apo e ndan atë dhe e shndërron atë në një rrugë qorre, nga një bulevard me hapësirë madhështore, sikundër
 • Xhaferraj: Një institucion të vetëm për trashëgimin kulturore Tiranë, 25 mars, NOA - Trashëgimia kulturore e vendit do të kalojë në juridiksionin e një institucioni të posaçëm për këtë çështje. Ngritja e një institucioni të tillë është deklaruar nga ministri i Turizmit dhe Kulturës Ferdinand Xhaferri gjatë një takimi me ekspertë të turizmit dhe Monumenteve
 • Komuniteti Mysliman marrëveshje për restaurimin e monumenteve Tiranë, 16 shkurt, NOA - Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, ministria e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Instituti i Monumenteve të Kulturës dhe Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Zhvillim, kanë nënshkruar sot protokollin e bashkëpunimit