Lajme > Lajme Temash > Ekonomi > Politikat Fiskale
 

Politika Fiskale

 • Basha në Kuvendin e PD-së: Ky Kuvend le të jetë preludi i rikthimit tonë si forcë e ndryshimit historik Ne jemi per politika fiskale, që garantojne stabilitet dhe rritje, mireqenie per te gjithe, solidaritet real me shtresat në nevojë.
 • Basha: Qeveria gostiti veten, la në harresë pensionistët, fermerët dhe shtresat në nevojë Shpërndarja e parave të taksapaguesve shqiptarë dhe politika fiskale që kemi debatuar në tre tryezat e para ka treguar qartë se buxheti jo vetëm nuk mbështet aspak punësimin e shqiptarëve por ndihmon 100% varfërimin e tyre.
 • Bode: Kasandra Rama do të mbetet përsëri me gisht në gojë ka thënë qeveria shqiptare: Shqipëria nuk ra në krizë në asnjë vit, edhe pse kjo krizë ka impaktuar rritjen ekonomike; se qeveria shqiptare ka ndjekur politika fiskale dhe reforma që kanë mundësuar rritje ekonomike edhe në këto rrethana të vështira.
 • Tabaku: Bizneset në Tiranë kanë përfituar shumë lehtësira pas ardhjes tonë në krye Zhvillimi ekonomik dhe punësimi për 10 vite në Bashkinë e Tiranës kanë përjetuar zero rritje, zero politika fiskale për të ndihmuar biznesin, zero politika për të punësuar të rinjtë, ndërkohë që vetëm në një vit e gjysëm kemi bërë të mundur që të paktën tre apo katër
 • Fullani: zhvillimet monetare dhe financiare tregojnë presione të ulëta të inflacionit dhe rrezikut të likuiditetit Megjithatë, politika fiskale ka marrë natyrë stimuluese në tremujorin e katërt, e materializuar në rritjen me 35% të deficitit buxhetor në këtë periudhë. Ndonëse në terma të ulët, shpenzimet publike pritet të kenë një kontribut pozitiv në aktivitetin ekonomik të vitit 2013.
 • Ekonomia shqiptare pritet të përballet me ditë më të vështira Së treti, të stimulojë politika fiskale bizneset prodhuese. Si e vlerësoni situatën ekonomike ne vend. Po mbyllet vitit 2012, ky ishte një vit më i vështirë financiarisht se 2011 apo më i lehtë?
 • Projektbuxheti i shtetit për vitin 2013. Fjala e plotë e ministrit Bode Politika fiskale boshtëzon rritjen ekonomike dhe si e tillë programon një vëllim investimesh në nivel 5 përqind të PBB-së dhe këto investime të orientuara kryesisht në sektorë të tillë që kanë lidhje me ekonominë dhe
 • Fjala e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, z. Ardian Fullani mbi vendimmarrjen e politikës monetare Politika fiskale ka patur një natyrë stimuluese gjatë vitit 2011, e materializuar në kontribut pozitiv të shpenzimeve publike në kërkesën agregate. Ritmet e rritjes së shpenzimeve publike dhe të deficitit buxhetor u moderuan pas tremujorit të parë, duke mbetur në nivele të ulëta gjatë tremujorit të dytë e të
 • Terr në treguesit e ekonomisë reale Inflacioni në muajin nëntor rezultoi 2.9%, duke shënuar një reduktim të lehtë prej 0.1 pikësh përqindjeje krahasuar me vlerën e shënuar në muajin paraardhës.
 • Jean-Claude Trichet: Kriza, çdo qeveri duhet të mbajë shtëpinë e saj në rregull Përveç kësaj, Komisioni Evropian dhe të gjitha qeveritë janë përgjegjëse për të siguruar që politika fiskale e të gjitha vendeve të Eurozonës të jetë e vrojtuar dhe monitoruar vazhdimisht në përputhje me Paktin e Stabilitetit dhe Rritjes.
 • Ahmetaj: Saliu me veshin e shurdhët ndaj FMN, thellon kaosin ekonomik Ka dështuar politika fiskale. Taksa e sheshtë jo vetëm që nuk ka ndihmuar biznesin dhe situatën ekonomiko-financiare në vend, por ka rritur ndjeshëm pabarazinë e qytetarëve. Vetëm së fundmi statistikat tregojnë se 4% e shqiptarëve zotërojnë 55 % të depozitave bankare”, u shpreh Ahmetaj.
 • Bankat dhe transparenca Më konkretisht, politika fiskale ka synuar dhe ka realizuar një proces të nevojshëm konsolidimi, pas një ekspansioni fiskal që ka shoqëruar zhvillimet ekonomike, në vitin 2009. Konsolidimi fiskal është realizuar nëpërmjet kontrollit më të mirë mbi shpenzimet publike dhe mbledhjes së të ardhurave pranë nivelit të parashikuar.
 • BB: Kujdes borxhin publik. 1 miliardë lekë për të dëmtuarit nga përmbytjet deklaroi në konferencën e përbashkët për shtyp në Tiranë i kërkoi qeverisë shqiptare të garantojë qëndrueshmërinë e ekonomisë së vendit duke implementuar politika fiskale të kujdesshme. Zonja Iweala këshilloi kryeministrin Berisha që vendi të ulë borxhin publik apo të paktën ta mbajë atë nën kontroll në vlerën që ka.
 • Edmond Haxhinasto: Shqipëria do dijë si ta administrojë heqjen e vizave Politika fiskale, mënyra sesi tatohet biznesi, ka ndikuar në iniciativat për biznesin duke rritur investimet. E rëndësishme është gjithashtu edhe infrastruktura mbështetëse për biznesin.
 • Haxhinasto: Kompromisi për zgjidhjen e krizës pa shkelje të kushtetutës Politika fiskale, mënyra sesi tatohet biznesi, ka ndikuar në iniciativat për biznesin duke rritur investimet. E rëndësishme është gjithashtu edhe infrastruktura mbështetëse për biznesin.
 • Formalizmi i ekonomisë informale Gjithe mandati juaj politike është orientuar nga politika fiskale qe kane reduktuar burimet e drejtpërdrejta financiare te pushtetit vendore dhe kushtëzimin gjithnje e me shume te politikave te tyre te shpenzimeve nga bujaria juaj bazuar mbi preferenca te qarta partiake
 • Rritja ekonomike është përshpejtuar Në përputhje me projeksionet tona rritja ekonomike është përshpejtuar dhe baza e saj duket se është zgjeruar; inflacioni i çmimeve të konsumit dhe pritjet për të janë ankoruar afër objektivit të synuar nga Banka e
 • Ekonomia, mes pritshmërive për të ardhmen Politika fiskale ka patur natyrë ekspansioniste, por në një masë më të moderuar krahasuar me një vit më parë. Megjithëse është ngushtuar me 36 për qind në terma vjetorë, deficiti buxhetor ka qenë ndjeshëm më i lartë se niveli i parashikuar.
 • Fullani: Këshilli Mbikëqyrës I Bsh-Së Vendosi Të Mos Ndryshojë Normën Bazë Të Interesit Per Kredine Kreu i sistemit bankar theksoi se duke ndjekur me vëmendje ecurinë ekonomike në vend Banka Shqiptare tërheq vëmendjen se politika fiskale duhet të bëjë kujdes për kontrollin e deficitit të brendshëm.
 • Fullani: Këshilli Mbikëqyrës I Bsh-Së Vendosi Të Mos Ndryshojë Normën Bazë Të Interesit Per Kredine Kreu i sistemit bankar theksoi se duke ndjekur me vëmendje ecurinë ekonomike në vend Banka Shqiptare tërheq vëmendjen se politika fiskale duhet të bëjë kujdes për kontrollin e deficitit të brendshëm.
 • Fullani: Kujdes defiçitin financiar kryefjala e ditës edhe për guvernatorin e Bankës së Shqipërisë, Ardian Fullani, i cili në konferencën e tij për shtyp deklaroi sot duhet bërë kujdes nga politika fiskale sa i përket nivelit të defiçitit financiar.
 • Liberalizimi I Vizave- Efekte Pozitive Ne Psikologjine Dhe Ekonomine Shqiptare ndërkohë që integrimi i Shqipërisë, mendon ai, duhet të shoqërohet edhe me një medel të ri zhvillimi ekonomik, që duhet të inkurajojë disa sektorë me politika fiskale e subvencionim, të cilat duhet të bëhen konkurruese për të pushtur tregjet e vendeve të tjera .
 • Ngadalësimi i i aktivitetit ekonomik Politika fiskale ka vijuar të ruajë një karakter stimulues, por në një masë më të vogël se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Deficiti buxhetor rezultoi 5.
 • Ekon - Gjermani - Trichet: Euro Është Një Monedhë E Besueshme "Më saktë nuk është euro ajo që është në rrezik, por politika fiskale e disa vendeve, të cilët duhet të marrin masa'', shtoi Jean-Claude Trichet. "Lëvizjet në tregje janë një kombinim i humorit të investitorëve dhe influencës së spekulatorëve'', nënvizoi Trichet.
 • Viti sfidues i ekonomisë shqiptare 2 Politika fiskale dhe treguesit fiskalë Ngadalësimi i ekonomisë vendase ndikoi ecurinë e politikës fiskale dhe të treguesve fiskalë. Politika fiskale pati një natyrë stimuluese, e cila u reflektua në zgjerimin e deficitit buxhetor.
 • Kreditë bankare, sa të ulëta Ashtu si e kemi theksuar në vazhdimësi, politika fiskale ka patur karakter kundërciklik gjatë vitit 2009, duke forcuar tendencën e iniciuar gjatë periudhës 2007-2008. Deficiti buxhetor gjatë vitit 2009 arriti nivelin 79.
 • Për diferencimin e prodhuesve nga tregtarët Kosovë do të jetë më shumë bartëse e zhvillimit të huaj sesa e zhvillimit tonë, përderisa politika ekonomike është në funksion të privatizimit, kurse politika fiskale në funksion të importit Nga Albin Kurti
 • Ekonomia dhe pasiguria për të ardhmen "Ngadalësimi i aktivitetit ekonomik dhe pasiguria për të ardhmen, përballë kushteve ende të shtrënguara të kredidhënies nga ana e bankave, kanë udhëhequr vendimet e agjentëve ekonomikë për të shtyrë planet e investimeve
 • Zv/presidenti i Bankës Botërore: Viti 2010 do të jetë i vështirë Pra me sytë nga e ardhmja, duke qene në një mjedis të brishtë, është shumë e rëndësishme që të ketë politika fiskale dhe politika makro shumë të kujdesshme. Është gjithashtu e rëndësishme të bësh parashikime të sakta të ekonomisë, sepse, siç e dini, çdo gjë është e lidhur në fushën e ekonomisë.
 • Kriza, Fullani: Kujdes në tre mujorin e parë të 2010-ës Sipas Fullanit, gjatë muajve të fundit politika fiskale ka vijuar me tendencën e saj ekspansioniste, ku të ardhurat kanë pësuar rënie, si pasojë e rënies së TVSH-së dhe tatim fitimit, por nga ana tjetër kanë vijuar shpenzimet e larta buxhetore.
 • Kosova dhe Maqedonia nënshkruan marrëveshje ekonomike Ministri Shala tha se politika fiskale që ndjek Qeveria në Prishtinë, e bën Kosovën joshëse për bizneset dhe investitorët e huaj, citon radio Evropa e Lirë. Â
 • Kriza, pse ende nuk jemi jashtë rrezikut Sa larg (në të ardhmen) duhet që politika fiskale të ndërtojë një amortizator kundër rreziqeve makro-financiare? Deri ku kanë qenë në gjendje regjimet mbikëqyrëse dhe ato të politikës monetare të na mbrojnë nga kriza?
 • Berisha: Pse mitingu im ndryshon nga i Ramiz Alisë Një gjë dua të siguroj se politika fiskale është një mandatim i sovranit, për një qeveri me taksa të ulëta, dhe asgjë nuk më imponon mua për rritjen e taksave, sikundër qindarkë për qindarkë do tu kompensohen çdo pasojë e uljes së taksave nga
 • Ekonomia me prirje rritjeje të vazhdueshme Shpenzimet publike dhe politika fiskale ekspansioniste kanë dhënë një kontribut të prekshëm në ruajtjen e aktivitetit ekonomik gjatë kësaj periudhe, por ato janë shoqëruar edhe me rritjen e presioneve në tregjet monetare.
 • Mësimet që nxjerrim nga kriza Politika fiskale ka patur një natyrë ekspansioniste gjatë vitit 2009, e pasqyruar kryesisht në rritjen e shpenzimeve buxhetore, kryesisht si rezultat i rritjes së shpejtë të shpenzimeve kapitale. Të ardhurat buxhetore kanë patur një ecuri më të ngadaltë se parashikimet, si pasojë edhe e ngadalësimit të ritmit të rritjes ekonomike gjatë kësaj periudhe
 • Sistemi financiar dhe rreziku evident Për këtë arsye, është e rëndësishme që politika fiskale të ndërmarrë masat përkatëse korrektuese, në mënyrë që të forcojë besimin e agjentëve të tregut dhe të investitorëve, vendas dhe të huaj. Në të njëjtën kohë, politika monetare duhet të vlerësojë efektet e mundshme mbi inflacion të stimulit financiar që i është dhënë sektorit bankar dhe ekonomisë,
 • Ndikimi i krizës në ekonominë shqiptare Efektiviteti i vendimit të sotëm do të varet nga sjellja e tregut dhe pjesëmarrësve në të, ku politika fiskale ka një rol parësor. Në horizontin afatgjatë, tërheqja e investimeve të huaja direkte dhe e formave të tjera të hyrjes të qëndrueshme të kapitalit duhet të përbëjë një fokus
 • Rritja "e lodhur" e ekonomisë "Megjithëse të dhënat statistikore mbi ekonominë shqiptare mbeten ende të pakta, treguesit indirektë sugjerojnë se ajo karakterizohet nga një rritje pozitive ekonomike, por më e ngadaltë se ajo e viteve të shkuara"
 • Ekonomia reale e Shqipërisë, një mister më vete Ekonomia shqiptare ka regjistruar një ecuri krahasimisht pozitive. Të dhënat mbi ekonominë reale janë të pakta. Banka e Shqipërisë gjykon se gjashtëmujori i parë i vitit është karakterizuar nga një rritje pozitive ekonomike
 • Malaj: Buxheti në gjendje të rëndë, Bode dhe Berisha të ndalin fushatën Për Malajn, të rritësh në mënyrë arbitrare tatimet, pikërisht kur pranon që ka rënë ndjeshëm rritja ekonomike e vendit tënd, është politika fiskale jo ekonomike dhe me pasoja ekonomike dhe sociale negative afatgjata.
 • Politikat fiskale, si e nxisin modernizimin e ekonomisë Ne do të aplikojmë politika fiskale që nxisin modernizimin e ekonomisë. Programi ekonomik na lejon të premtojmë uljen e ndjeshme të papunësisë. Ne do t'i rikthejmë shpejt vendit stabilitetin buxhetor.
 • Ditë të këqija për rajonin " Përderisa shpenzimet për stimulime fiskale mund të jenë të mundshme në disa ekonomi, opsionet për politika fiskale për disa vende të Evropës dhe Azisë Qendrore gjatë kohës së krizës janë të kufizuara.
 • Besimi i publikut mbi sistemin financiar u dëmtua rëndë Kjo mungesë likuiditeti kufizon edhe hapësirat që ka politika fiskale dhe ajo monetare për veprim. Në këto rrethana, ajo që kërkohet është një eficiencë më e madhe e përdorimit të fondeve të sistemit bankar, nëpërmjet renditjes prioritare të shpenzimeve në funksion
 • Recesioni global dhe përballja e pritshme me të në Shqipëri Megjithatë, Banka e Shqipërisë gjykon se politika fiskale nuk duhet ta shkëpusë fokusin nga ruajtja e qëndrueshmërisë afatgjatë të treguesve fiskalë dhe minimizimi i impaktit të tyre në tregjet financiare.